marți, 25 octombrie 2011

Jurnal de student…....



Fiecare inceput este plin de emotii, necunoscut si responsabilitati. Fiecare inceput este greu de definit, dar cum orice intreg are un inceput, un continut si un sfarsit incercam sa le definim prin cuvinte, stari si sentimente perfect umane dar care nu intruchipeaza de fiecare data esenta adevarului.

Sigur macar o data ne-am dorit sa existe altceva decat realitatea, ceva mai bun ceva schimbat, sa vezi macar pentru o secunda cum ar fi daca…..sau poate…. Cine stie ?!

Totusi cu fiecare secunda care trece te zbati in universul urias din care faci parte incercand sa supravietuiesti intr-un mod respectabil dar dificil de parcurs. Trecand peste toate chestiile pe care nu le intelegem pe care am vrea sa le intelegem dar nu putem sau nu vrem?! Am putea spune ca viata este oarecum frumoasa cand iubesti. Pur si simplu cand ai persoana pe care o iubesti si care te iubeste langa tine simti ca o ora se transforma in 5 minute si ca timpul trece pe langa tine precum vantul pe langa arbori, totusi momentele frumoase petrecute impreuna devin obisnuite zi de zi dar atunci cand intervine distanta intre cei doi gandul ca faci lucruri pe care in mod normal le faceai alaturi de el te deprima pentru ca la un moment dat toata lumea ta s-a limitat la el si practic acum simti ca 1 minut pare o ora si ca nu gasesti lucruri care sa te ajute sa uiti de dorul ce il porti. Ai da o ora de plictiseala in singuratate pe 5 minute in bratele lui? Raspunsul nu isi mai are rostul … intrebarea o data pusa te face deja sa reflectezi asupra imaginii in care sunteti voi doi imbratisati si va acoperiti de saruturi duci pline de bucurie si va stergeti lacrimile calde pline de emotie care se rostogolesc pe obrajii reci, si parca deja ai simti ca nu te mai saturi sa ii privesti ochii inlacrimati care te privesc cu atat de multa dragoste…. Dar brusc iti dai seama ca deja visezi si revii cu picioarele pe pamant intr-o realitate pe care ai parasit-o pentru cateva clipe. Revenind iti dai seama ca nu ai pretuit destul ceea ce putin si neinsemnat parea atunci acum pare enorm si foarte valoros.

De cele mai multe ori visele daca sunt hranite cu ambitie si cu un strop de realism isi duc misiunea la bun sfarsit si devin un fruct copt dar care nemancat se strica adica un vis daca nu este destul de puternic si este usor de indeplinit nu mai are o valoare semnificativa; multi isi doresc ce nu pot avea, dar fiecare este liber totusi sa aiba o perspectiva asupra propriei sale vieti.

Optimismul te face sa treci peste tot ce este greu, peste tot ce este rau; speranta insa dupa un timp se consuma si poti cadea usor in pessimism si sa ajungi la dorinta de a fi pe o insula unde sa poti asculta marea in liniste stand intr’un hamac alaturi de un cocktail si sarutari din partea jumatatii ce te completeaza fara timp fara ceas fara telefoane sau orice tip de tehnologie O SINGURA ZI, suna atat de putin in comparatie cu ceea ce este de fapt… totusi omul este creat in asa fel incat sa reziste momentelor dificile, viata inseamna competitie, o competitie in care nu exista invingatori dar foarte multi invinsi. Te nasti, esti educat, cresti, te indepartezi usor usor de locul de pornire si inaintezi in necunoscut care propria viata propriile reguli formate din din principii create pe parcursul vietii de pana atunci. Un joc pe computer cu nivele de dificiltate dar care are etape alternative. Sentimentele si emotiile ne definesc si ne fac ceea ce suntem : simtim , iubim, traim, plangem, zambim, uram, suntem nervosi, suntem deprimati, fericiti, gelosi si lista poate continua cu o infinitate de cuvinte acum golite de stare afectiva dar cu fiecare clipa ce trece sentimentele noastre se schimba in functie de ceea ce ne inconjoara in functie de cum decurg evenimentele din jurul nostru pe care nu le putem controla decat pentru propria persoana si nu mereu se intampla sa putem controla ce va urma.

In cele din urma inevitabilul se produce cand ai senzatia ca totul merge “bine” ( asta se intampla daca lucrurile pe care le faci sunt pe deplin calculate si gandite inainte sa fie realizate), viata ne deschide un drum realizat pe nivele de dificultate asemenea unui joc video pe masura ce inaintezi pe prima alee ti se ofera treptat posibilitatea sa alegi pe ce carare urmeaza sa pasesti, asadar pot spune ca omul isi creeaza propriul drum dupa instinct si imprejurari si zi de zi suntem avertizati cu o palma ca niciodata nu trebuie sa crezi ca totul e perfect pentru ca poti cadea si trebuie sa inveti sa te ridici si sa pornesti de la capat tocmai pentru a-ti implini destinul… nu pot spune ca exista multe teorii si idei in ceea ce priveste viata si cotidianul, rutina zilnica ne poate dobora, trebuie sa devenim feline in jungla orasului si sa trecem peste neprevazut.

Niciun comentariu: